Heracles door sensationele comeback naar finale play-offs

Heracles door sensationele comeback naar finale play-offs

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 mei 2016 – Heracles Almelo heeft zondag op sensationele wijze de finale van de play-offs voor Europees voetbal bereikt. Voor eigen publiek poetste het in de slotfase een 1-0 achterstand weg met onder meer een goal in de blessuretijd. In de verlenging liep Heracles uit naar een riante 5-1 overwinning.

De grote afwezigen in de basisopstellingen waren de aanvoerders van Heracles Almelo en FC Groningen. Mark-Jan Fledderus kampte met lichte pijntje en nam daardoor plaats op de bank. Rasmus Lindgren was helemaal afwezig vanwege een knieblessure. Aan de kant van de thuisploeg keerden Illias Bel Hassani en Robin Gosens terug na een schorsing. Bij de bezoekers begonnen Michael de Leeuw en Simon Tibbling op de bank.

Heracles Almelo gaf al vroeg in de wedstrijd twee serieuze waarschuwingen aan de bezoekers. Brahim Darri rekende zich bij een voorzet vanaf rechts eigenlijk al rijk door vanaf zes meter de bal snoeihard op doel te schieten. Met een katachtig reflex tikte doelman Sergio Padt de bal onder de lat weg. Een minuut later was de doelverdediger kansloos bij een inzet van Joey Pelupessy. Ditmaal bracht de paal redding voor FC Groningen.

Met de terugkeer van Bel Hassani was het middenveld van Heracles weer in ere hersteld met naast hem Thomas Bruns en Pelupessy. Daar had Groningen het lastig mee. De gasten lieten de bal veel aan Heracles en trokken zich terug op de eigen helft. Dat kwam niet ten goede aan het speltempo. Toch kreeg ook de ploeg van trainer Erwin van de Looi voor rust twee prima kansen. Oussama Idrissi tikte van dichtbij een bal over en goalie Bram Castro keerde een kopbal van invaller Michael de Leeuw.

Ook in de tweede helft was Heracles de betere van de twee. Maar wederom lag Padt een doelpunt van de Heraclieden in de weg. De keeper tikte een verlengde voorzet ternauwernood uit zijn doel en was even later attent bij een afstandsschot van Bruns. Net op het moment dat een doelpunt van Heracles niet kon uitblijven, sloeg Groningen toe vanuit een counter. Albert Rusnák schoof de bal onder Bram Castro in het doel: 0-1. Dat was op dat moment tegen de verhouding in.

Dat leek de beslissing te zijn, maar in de slotfase toonde Heracles zich veerkrachtig met een doelpunt van Ramon Zomer en een rake kopbal van Paul Gladon in de blessuretijd, waardoor een verlenging nodig was. De sensationele comeback leek voor energie bij Heracles te zorgen en was voor Groningen een mentale tik. Heracles kreeg in de verlenging voldoende kansen, zo lag Padt veelvuldig in de weg en raakte Heracles ook een keer de lat.

Het doelpunt zou uiteindelijk in de tweede helft van de verlenging vallen. Wout Weghorst kwam knap voor zijn man bij een voorzet van Gladon en schoot de 3-1 op het scorebord. Darri schoof vervolgens de 4-1 binnen waarna Joey Pelupessy met een afstandsschot voor het slotakkoord zorgde: 5-1. Daardoor gaat Heracles door naar de finale van de play-offs en treft het daarin FC Utrecht of PEC Zwolle.

Reacties

gerelateerd