Fenomeen neemt afscheid van PSG: "Emotionele dag"

15 mei 2016, 14:02

Het was zaterdag een dag om nooit te vergeten voor Zlatan Ibrahimovic, die zijn laatste competitiewedstrijd voor Paris Saint-Germain speelde. De Zweedse superster nam in stijl afscheid: niet alleen won hij met PSG met 4-0 van FC Nantes, hij maakte ook twee doelpunten en greep daarmee een prachtig clubrecord.

In het Parc de Princes werd uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van Ibrahimovic. Het duel met Nantes werd na tien minuten zelfs even onderbroken voor een ovatie voor de vertrekkende topspits. De vedette bekroonde zijn afscheid dus met twee doelpunten. Eerst zorgde hij met de borst voor de openingstreffer, later knikte hij de 4-0 tegen de touwen. Met zijn goal in de 89ste minuut nam hij het bijna 40-jarige record van Carlos Bianchi (37 goals) over.

De 34-jarige trekt nu de deur dicht bij PSG, waarvoor hij 154 treffers maakte in 179 optredens. Het leidde tot emoties bij de Zweed, die afscheid nam met een speech. "Het is een emotionele dag. Dit was een heel speciale wedstrijd, na vier jaar hier te zijn geweest. Jullie blijven voor altijd in mijn hart", sprak Ibrahimovic richting de fans. "Ik hoop dat deze club doorgaat met het pakken van prijzen. Zonder Ibra is dat moeilijk, maar het is mogelijk", grapte de Zweed. "Bedankt voor alles", zo sloot hij af.

In een interview met BeIn Sport stond Ibrahimovic nog verder stil bij zijn afscheid bij de kampioen van Frankrijk. "Het was prachtig. Ik heb hier vier geweldige jaren gehad. Dit is een fantastische groep, die ik erg ga missen. We zijn zeer trots op wat we bereikt hebben. Ik maak me geen zorgen over de toekomst van deze club", aldus de krachtige spits, die zei hij dat hij al weet wat hij gaat doen, maar daar nog niets over kon zeggen.

PSG-coach Laurent Blanc noemde Ibrahimovic een 'fenomeen'. "Sommige mensen houden van hem, sommige mensen niet. Voor mij is Zlatan een fenomeen. Kijk maar naar zijn statistieken en doelpunten. Hij laat geweldige dingen zien, terwijl hij lang en sterk is. Het is ongelofelijk."

[photo,97919,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen