Blind heeft nooit gedacht aan een vertrek bij Oranje

15 mei 2016, 10:40

Ondanks de sportieve misère rond het Nederlands elftal, het op dramatische wijze mislopen van deelname aan het EK 2016 en een vrachtlading van kritiek bij de buitenwacht, heeft bondscoach Danny Blind er nooit over nagedacht om de deur achter zich dicht te trekken bij Oranje.

"Daar heb ik nooit aan gedacht", sprak Blind zondagochtend bij het FOX Sports-programma De Tafel van Kees. "De handdoek gooien doe je ook niet zelf. Ik heb met mijn volle verstand voor deze job gekozen", aldus de bondscoach, die tijdens de treurige EK-kwalificatiereeks het stokje overnam. "Het was natuurlijk geen al te best moment om in te stappen. De KNVB heeft voor een constructie gekozen waarbij ik het na 2016 zou overnemen van Guus Hiddink. Na de keuze om Hiddink weg te sturen was het wel logisch dat ze bij mij uitkwamen. Daar ben ik vooraf niet voor weggelopen en doe ik dan ook niet."

Ook heeft Blind er niet aan gedacht om solidair te zijn aan Hiddink, door ook weg te gaan. "Dat is niet aan de orde geweest. Er waren ook geen redenen voor", vindt Blind. "Anders had ik dat contract eerst ook niet moeten tekenen. Het is voetbal. Het gaat niet altijd zoals je hoopt dat het gaat. Ik zou het na 2016 overnemen, dan moet je niet onderweg weglopen", herhaalt Blind.

Oranje oefent de komende tijd tegen Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen