Napoli met record van Higuaín naar Champions League

14 mei 2016, 23:04   Bijgewerkt: 15 mei 2016, 01:32

Met een record van Gonzalo Higuaín heeft Napoli zich naar de groepsfase van de Champions League gevoetbald. Mede door een hattrick van de Argentijnse spits wonnen de Napolitanen zaterdag in het eigen Stadio San Paolo met 4-0 van degradant Frosinone en stelden daarmee de tweede plaats in de Serie A veilig. Napoli hield AS Roma, dat weliswaar met 1-3 won bij AC Milan, achter zich.

Higuaín maakte alle drie zijn doelpunten in de tweede helft en bracht zijn totaal van dit seizoen daarmee op 36. Daarmee speelde hij het record van Gunnar Nordahl - de Zweed scoorde in het seizoen 1949/1950 35 keer namens AC Milan in de Serie A - uit de boeken. In het seizoen 1928/1929 maakte Gino Rossetti van Torino ook al 36 goals op het hoogste voetbalniveau van Italië, maar dat was voor de invoering van de Serie A.

De recordtreffer van Higuaín was er één van grote schoonheid. Na een aanname met de borst werkte de Argentijnse spits de bal in de 71ste minuut met een omhaal in het doel, waarmee hij tevens de eindstand op 4-0 bepaalde. In de 52ste en 62ste minuut was Higuaín al verantwoordelijk geweest voor de 2-0 en 3-0, Marek Hamsik had Napoli op slag van rust op 1-0 gezet. Frosinone-speler Mirko Gori kreeg al in de dertiende minuut rood.

Napoli eindigt door de winst als tweede in de Serie A, achter kampioen Juventus, en plaatst zich daarmee direct voor de groepsfase van de Champions League. AS Roma strandde op twee punten op de derde plek en moet de voorronde van het miljoenenbal in. De Romeinen sloten af met een 1-3 overwinning bij AC Milan, door goals van Mohamed Salah, Stephan El Shaarawy en Emerson. Kevin Strootman stond met een mooie pass aan de basis van de 0-1, Francesco Totti leidde met een hakje de 0-3 in. Carlos Bacca redde in de slotfase de eer voor Milan.

Milan eindigt door het verlies als zevende in de Serie A, wat betekent dat het volgende week de Coppa Italia-finale tegen Juventus moet winnen om zich te plaatsen voor Europees voetbal. Nummer zes Sassuolo liep zelfs nog drie punten uit op Milan, door Internazionale op eigen veld met 3-1 te verslaan. Matteo Politano (2) en Lorenzo Pellegrini scoorden voor de club uit de regio Emilio-Romagna, Sassuolo kwalificeert zich, indien Juventus de Coppa Italia wint, voor het eerst in de geschiedenis voor Europees voetbal. Inter, dat tussendoor via Rodrigo Palacio de aansluitingstreffer maakte en met tien man afsloot door een rode kaart van Murillo, was al zeker van de vierde plek en een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen