Jong Twente in Tweede Divisie: "Heel belangrijk"

Jong Twente in Tweede Divisie: "Heel belangrijk"

14 mei 2016 – Jong FC Twente speelt komend seizoen in de nieuwe Tweede Divisie. Deze afdeling komt in de voetbalpiramide onder de Jupiler League en boven twee derde divisies, met daaronder vier hoofdklassen.

"Het is heel belangrijk dat deze jongens volgend seizoen in de Tweede Divisie voetballen. Het gaat erom dat ze op het hoogst mogelijke niveau kunnen acteren, dat wil je als club heel graag", zegt Jong FC Twente-coach Michel Jansen op de clubwebsite. "Het is voornamelijk belangrijk dat je in een competitie speelt waar het gaat om titels en de punten. Tot voor kort kon je kampioen worden en het jaar daarop speelde je weer in dezelfde competitie."

"In de Tweede Divisie moet je presteren tegen gelouterde clubs. Daar lopen spelers van een jaar of dertig tussen, geroutineerde en slimme jongens. De ontwikkeling van onze talenten gaat dan ook sneller", stelt Jansen. "Bovendien is de beleving en de sfeer rondom een wedstrijd in de Tweede Divisie anders dan in de beloftencompetitie. Clubs als De Treffers of HHC hebben een eigen supporterskern en dan gaat het negentig minuten lang te keer langs het veld, het is voor onze spelers goed dat mee te maken."

gerelateerd