Werder Bremen knokt zich veilig, Stuttgart degradeert

14 mei 2016, 17:25   Bijgewerkt: 14 mei 2016, 17:50

VfB Stuttgart, vijfvoudig kampioen van Duitsland, is zaterdagmiddag op de slotdag van het seizoen 2015/16 gedegradeerd naar de Tweede Bundesliga. Die Schwaben verloren in de laatste speelronde met 3-1 van VfL Wolfsburg, waardoor de ploeg definitief als zeventiende is geëindigd. Bij Werder Bremen is het groot feest. Die ploeg won vanmiddag met 1-0 van Eintracht Frankfurt en is daardoor veilig. Frankfurt eindigt door de nederlaag als zestiende en gaat de nacompetitie in.

Dat sorteerde effect, want in de 88ste minuut ontplofte het Weserstadion dankzij de 1-0 van Papy Djilobodji. Hij tikte na een vrije trap de bal van dichtbij in het doel en hielp Werder Bremen daarmee aan rechtstreeks lijfsbehoud. Eintracht Frankfurt eindigt door de nederlaag als zestiende en moet zich de komende periode gaan richten op de nacompetitie. Bij de bezoekers maakte Luc Castaignos overigens als invaller zijn opwachting.

Samen met Hannover 96 daalt VfB Stuttgart af naar de Tweede Bundesliga. De volksclub is zaterdagmiddag na 41 seizoenen gedegradeerd uit de Bundesliga. Stuttgart begon als nummer zeventien aan de laatste speeldag en moest in ieder geval winnen om rechtstreekse degradatie te kunnen voorkomen. Op bezoek bij VfL Wolfsburg, dat als achtste is geëindigd, ging het echter met 3-1 ten onder. André Schürrle velde met twee goals het vonnis over Stuttgart, dat het volgend seizoen dus een niveau lager moet proberen. Bas Dost deed als invaller een halfuur mee bij Wolfsburg.

[photo,97905,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen