Exit Zlatan bij PSG: "Kwam als koning, ging als legende"

13 mei 2016, 09:52

Aan het tijdperk-Zlatan Ibrahimovic bij Paris Saint-Germain komt na het huidige seizoen een einde. De Zweedse superster heeft aangekondigd dat hij zaterdag zijn laatste wedstrijd voor de topclub uit Parijs speelt. Het thuisduel met FC Nantes wordt zijn laatste optreden voor de Ligue 1-kampioen.

"Ik speel morgen mijn laatste wedstrijd in het Stade Parc des Princes. Ik ben hier gekomen als een koning en ga hier weg als legende", schrijft Ibrahimovic vrijdag op geheel karakteristieke wijze op Twitter. De toekomst van de Zweedse vedette in Parijs was al onzeker. De ijzersterke topschutter wordt al tijden in verband gebracht met topclubs uit Engeland en Italië en een avontuur in de Verenigde Staten.

Ibrahimovic is bezig aan een geniaal seizoen. De Zweedse international kroonde zich niet alleen met twee vingers in de neus tot kampioen van Frankrijk met PSG, maar scoorde ook aan de lopende band voor het sterrenensemble uit Parijs. In de Ligue 1 loopt hij 36 uit 30 en in de Champions League was de spits vijf keer trefzeker in tien wedstrijden.

Ibrahimovic speelde in het verleden voor Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona en AC Milan. De laatste club maakt er geen geheim van dat het Ibrahimovic graag terug wil hebben.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen