Dortmund slaat fraaie Franse slag op transfermarkt

12 mei 2016, 15:45   Bijgewerkt: 12 mei 2016, 16:09

Twee dagen nadat het vertrek van Mats Hummels naar de rivalen van Bayern München aangekondigd werd, heeft Borussia Dortmund een fraaie slag geslagen op de transfermarkt. De achtvoudig kampioen van de Bundesliga heeft een van de meest begeerde talenten van Europa vastgelegd. Ousmane Dembélé komt over van Stade Rennes en tekent een contract tot medio 2021.

Dembélé is dit seizoen een regelrechte sensatie in de Ligue 1. De pas 18-jarige aanvaller, die verschillende Franse jeugdelftallen doorliep, werd dankzij zijn prestaties in de gaten gehouden door meerdere internationale topclubs. Ook Dortmund hield zijn ontwikkeling nauwlettend in de gaten en heeft nu dus toegeslagen. Dembélé produceerde twaalf doelpunten in 25 optredens in de Franse competitie en werd daar uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Bij monde van sportief directeur Michael Zorc laat Dortmund weten dat het zeer verheugd is met de komst van Dembélé. "Ousmane kan op bijna elke positie in de aanval spelen. Hij is sterk in één-op-één situaties en is snel en doelgericht", stelt Zorc. "Het is niet vreemd dat de hele Europese top lange tijd achter hem aan zat", aldus directeur Hans-Joachim Watzke.

Dembélé staat zelf ook te trappelen voor zijn nieuwe avontuur. "Dortmund probeerde mij al vroeg te halen en heeft altijd veel contact met mij gezocht. Daar was ik van onder de indruk. Het sportieve project van de club spreekt me bovendien aan. Ik kan niet wachten om in de Champions League te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen