Doek valt voor Newcastle United na zege Sunderland

Jw
11 mei 2016, 22:45   Bijgewerkt: 11 mei 2016, 22:57

Newcastle United is woensdagavond gedegradeerd uit de Premier League. The Magpies kwamen zelf niet in actie, maar doordat Sunderland afrekende met Everton (3-0) is lijfsbehoud onmogelijk geworden. Patrick van Aanholt had als maker van de 1-0 een groot aandeel in de cruciale zege, waarmee Sunderland op zijn beurt juist veilig is. Naast Newcastle United moet ook Norwich City een stapje terug doen.

Zwalkend Newcastle

Met Newcastle United verdwijnt er een grote naam uit de hoogste competitie in Engeland. Toch is het gezien de prestaties van dit seizoen niet opmerkelijk dat de club uit het Noord-Oosten niet meer uit de problemen is gekomen. Onder leiding van voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren zwalkte de ploeg constant tussen de middenmoot en gevarenzone. Ook de ervaren crisismanager Rafael Benitez kon de weg omhoog niet vinden.

De degradatie betekent dat in één klap een handvol Nederlanders in onzekerheid is beland. Het is aannemelijk dat Georginio Wijnaldum, Siem de Jong, Daryl Janmaat, Tim Krul en Vurnon Anita, allemaal meervoudig Oranje-international, volgend seizoen niet in de Championship willen spelen. Net als met veel van hun duurbetaalde teamgenoten houdt Newcastle United rekening met een massale leegloop, wat tegelijkertijd nodig zal zijn om het salarishuis in te krimpen.

Feest voor Van Aanholt

Van Aanholt heeft daar als basisspeler een belangrijk aandeel in gehad. Woensdag opende hij in eigen huis vlak voor rust de score tegen Everton. De linksback, in Oranje nog altijd geen vaste waarde, deed dat vanuit een vrije trap. Het was alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen, wat een uitstekend aantal is voor de 25-jarige vleugelverdediger.

Op slag van rust verdubbelde Sunderland de score. Lamine Kone koos een goed moment uit om zijn eerste treffer in de Premier League te maken en besliste daarmee al min of meer de wedstrijd. Na de rust gooide de sterke spits uit Ivoorkust het duel bovendien ook nog op slot door er 3-0 van te maken. Daarmee wisten de Nederlanders in Newcastle ook direct genoeg, want hun club kan degradatie nu niet meer ontlopen. Hun zaakwaarnemers worden de komende tijd ongetwijfeld aan het werk gezet om zo snel mogelijk een nieuwe club voor de spelers te regelen.

Door de winstpartij van Sunderland viel ook het doek voor Norwich City. Een knappe 4-2 zege op Watford, waarbij Steven Berghuis in de 54ste minuut mocht invallen, veranderde daar niets aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen