Hummels keert terug naar jeugdliefde Bayern München

10 mei 2016, 12:56

Mats Hummels verkast officieel van Borussia Dortmund naar Bayern München. Die transfer zat er al enige tijd aan te komen en is nu ook bevestigd door beide clubs. De 27-jarige centrale verdediger tekent een contract voor vijf seizoenen. Over de transfersom doet zowel Dortmund als Bayern geen uitspraken.

Hummels speelde vanaf zijn zesde levensjaar in de jeugdopleiding van Bayern, maar wist niet definitief door te breken in het eerste elftal. Bayern verhuurde hem aan Borussia Dortmund, dat hem definitief overnam. Hummels' vader, moeder en broer wonen nog in München en ook zijn vrouw komt er vandaan.

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge toonde zich op de officiële website verheugd met de komst van Hummels. "Fantastisch dat Mats voor ons heeft gekozen. Hij is een van de beste centrale verdedigers in de wereld. Met hem neemt de kwaliteit in ons team weer verder toe." Eerder sprak Rummenigge al woorden van gelijke strekking over Renato Sanches, die eerder vandaag (dinsdag) overkwam van SL Benfica.

De centrumverdediger werd wereldkampioen met Duitsland en won met Dortmund tweemaal de titel in de Bundesliga. De concurrentiestrijd tussen Bayern en Dortmund en de pikante overstap van Mario Götze en Robert Lewandowski in eerdere jaargangen maken de transfer van Hummels extra pikant. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen