Toni neemt afscheid met panenka en zege op Juventus

9 mei 2016, 14:47

Luca Toni (38) heeft zondagavond in stijl afscheid genomen als professioneel voetballer. In zijn allerlaatste wedstrijd scoorde hij met een panenka tegen Juventus en won Hellas Verona met 2-1 van de kampioen.

De 38-jarige spits was verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. Vanuit een strafschop zette hij de doelman op het verkeerde been met een panenka. Vlak voor rust verdubbelde Verona de score via Federico Viviani. Juventus deed in de blessuretijd wat terug voor de statistieken met een benutte penalty van Paulo Dybala.

Napoli heroverde op hetzelfde moment de tweede plek in de Serie A. Het had genoeg aan een 1-2 overwinning op Torino om AS Roma te passeren. Gonzalo Higuaín opende de score, waarna José Callejón de stand verdubbelde. Torino maakte het nog even spannend door een doelpunt van Bruno Peres.