Groenendijk trots, Streppel met vertrouwen play-offs in

8 mei 2016, 17:41

Excelsior-coach Alfons Groenendijk is trots op zijn elftal. De Kralingers stelden zondag met een 0-2 zege bij SC Cambuur de vijftiende plaats in de Eredivisie veilig. Ze bleven Willem II, dat met 2-3 won bij Roda JC Kerkrade, één punt voor. Excelsior speelt volgende jaargang daardoor voor het derde seizoen op rij op het hoogste niveau.

"Ik ben er trots op dat we volgend jaar weer in de Eredivisie spelen, want drie jaar op rij is volgens mij al veertig jaar niet meer gebeurd", aldus Groenendijk tegen de NOS. "We hadden na de winterstop niet de meest makkelijke fase, dus dit is heel knap. Dit hebben de jongens verdiend, ik ben trots op ze. Het was mentaal een zwaar seizoen, ook voor mij, dus nu gaan we er maar één op nemen. Er is behoorlijk wat van ons afgevallen, want een heel jaar onder druk staan en tegen degradatie spelen is pittig."

Willem II moet ondanks de zege bij Roda JC de nacompetitie in. Toch is coach Jurgen Streppel tevreden over zijn spelers. "Een compliment aan het team, maar we hadden het niet meer in eigen hand", zei de oefenmeester na afloop op de persconferentie. "De spelers en staf willen niet meer terugkijken op de competitie. We gaan met vertrouwen de play-offs in." Daarin speelt Willem II in de tweede ronde tegen Almere City FC. In de derde ronde treft het FC Eindhoven óf aartsrivaal NAC Breda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen