ADO Den Haag en Heerenveen gelijk bij afscheid Foppe

Jw
8 mei 2016, 16:28

Foppe de Haan heeft zondag afscheid genomen als trainer in het betaalde voetbal. De trainer van SC Heerenveen speelde in de laatste speelronde van het seizoen met zijn ploeg gelijk op bezoek bij ADO Den Haag: 1-1.

"Het is nu echt gebeurd", verzekerde De Haan vorige week nog maar eens. "Ik ben bijna 73, het is mooi geweest. Ik ben nog fit en wel graag tijd hebben voor andere zaken die ik leuk vind."

De Haan werd vorige week in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen uitgezwaaid door de fans van SC Heerenveen. Dat gebeurde in 2004 ook, maar hij keerde uit zijn pensioen toch nog terug bij 'zijn' club. De ervaren trainer kon het niet verkroppen dat Heerenveen aan het kwakkelen was. Nadat Dwight Lodeweges ontslag had genomen, keerde De Haan terug. Aanvankelijk voor vier wedstrijden, maar mede door de goede resultaten maakte hij het seizoen af.

Een groot succes werd het niet getuige de huidige twaalfde plaats van de Friezen. "Deze wedstrijd was eigenlijk ons seizoen in een notendop", analyseerde De Haan terecht na afloop van het verloren duel tegen FC Groningen. "We wisten onze kansen niet te benutten en speleden wisselvallig. Voor rust waren we beter en hadden we afstand moeten nemen. Na rust vielen we ver terug.''

Maar in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag kwam zijn 'hobby' als trainer dan alsnog ten einde. De geliefde oefenmeester kreeg in Den Haag geen spectaculair afscheid van zijn spelers. ADO Den Haag kwam na een half uur spelen op voorsprong via Mike Havenaar. De clubtopscorer mocht aanleggen vanaf de stip en faalde niet: 1-0.

SC Heerenveen kwam in de tweede helft terug. Mitchell te Vrede sloeg zes minuten na de rust toe: 1-1. Aangezien beide ploegen nergens meer voor speelden, kwam de wedstrijd in het restant van de wedstrijd niet echt op gang. SC Heerenveen eindigt op de twaalfde plaats, één punt achter ADO Den Haag, dat het seizoen afsluit als de nummer elf van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen