Gouweleeuw geniet: "Müller schaduwen ging goed"

7 mei 2016, 12:51

Het duurde even, maar Jeffrey Gouweleeuw heeft bij FC Augsburg een vaste basisplaats afgedwongen. De verdediger, die in de winter overkwam van AZ, was aanvankelijk wisselspeler bij zijn nieuwe club maar is inmiddels een belangrijke kracht. De verdediger geniet van het spelen in de Bundesliga.

Het was voor Gouweleeuw moeilijk om reserve te zijn. "Tot dat moment was ik gewend altijd te spelen. Maar als je halverwege een seizoen overkomt, is het logisch dat je geduld moet hebben. Mijn debuut maakte ik tegen Bayern München, als defensieve middenvelder; die wedstrijd moest ik Thomas Müller negentig minuten schaduwen. Ondanks de 1-3 nederlaag had ik het redelijk gedaan. Sindsdien speel ik als centrale verdediger, náást Klavan. De samenwerking verloopt goed. Wel bijzonder is dat we beiden voor AZ hebben gespeeld, al was dat niet gelijk", vertelt hij aan VI.

Het niveauverschil tussen de Eredivisie en de Bundesliga is groot, ziet de verdediger. "De Bundesliga is een stuk sterker, ik sta nu tegenover veel betere aanvallers. Dit is waarom ik deze stap heb gemaakt, mezelf testen op een hoger niveau. Het was alleen balen dat ik voor het hoogtepunt van Augsburg, de Europa League-duels met Liverpool, niet speelgerechtigd was. Moest ik de uitwedstrijd op Anfield thuis via de televisie volgen…"

Augsburg heeft geen gemakkelijk seizoen achter de rug, maar lijkt wel in de Bundesliga te blijven. Twee duels voor het einde bezet de club de twaalfde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen