Almere City FC wint ook return tegen Emmen ruim

6 mei 2016, 20:28   Bijgewerkt: 6 mei 2016, 23:15

Almere City FC heeft zich met duidelijke cijfers geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie. De Flevolanders wonnen vrijdag in de openingsronde de return tegen FC Emmen met 1-4. Maandag hadden ze de thuiswedstrijd al met dezelfde score gewonnen.

Gezien de ruime nederlaag in Almere was een vroege voorsprong cruciaal voor Emmen om hoop te houden op het bereiken van de tweede ronde. De vroege 1-0 kwam er ook. Erixon Danso kopte in de negende minuut bij de tweede paal, geheel ongedekt, een voorzet van Jordy van Deelen in het doel namens Emmen. Pelle van Amersfoort was ruim tien minuten later namens Almere City FC dicht bij de gelijkmaker; zijn schot eindigde tegen de paal.

Negen minuten na de doelwissel kreeg Emmen een tegenvaller te verwerken. De thuisclub moest verder met tien man, nadat Tim Siekman zijn tweede gele kaart had gekregen. Met een man meer schoot Almere City FC de laatste Drentse hoop overtuigend aan diggelen. In de zestigste minuut kopte Jason Oost op aangeven van Enzio Boldewijn de gelijkmaker tegen de touwen. Door twee goals van weer Oost en Soufyan Ahannach liepen de bezoekers in het laatste kwartier uit naar een 1-4 zege.

In de tweede ronde neemt Almere City FC het op tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Dat wordt Excelsior of Willem II.