Ten Hag zet kroon op werk met Rinus Michels Award

6 mei 2016, 15:06   Bijgewerkt: 6 mei 2016, 15:11

Erik ten Hag heeft het voor elkaar gekregen om de Rinus Michels Award, de prijs voor Trainer van het Jaar, in de wacht te slepen. De 46-jarige oefenmeester heeft de onderscheiding te danken aan zijn prestaties met FC Utrecht. Phillip Cocu (PSV), Frank de Boer (Ajax), John Stegeman (Heracles Almelo) en Ron Jans (PEC Zwolle) werden afgetroefd door de winnaar.

Ten Hag maakt dit seizoen veel indruk met Utrecht. De van Bayern München II overgekomen coach leidde de Domstedelingen niet alleen naar de finale van het toernooi om de KNVB Beker, maar staat momenteel ook op plaats vijf in de Eredivisie. Wint Utrecht komende zondag met meer dan twee doelpunten verschil van AZ, dan neemt het ook nog de vierde plaats over van de Alkmaarders. Deze plek geeft recht op een ticket voor de Europa League. Ten Hag volgt Cocu op als winnaar van de prijs, die al acht jaar niet meer naar een coach buiten de traditionele top-drie ging.

De prijs voor beste jeugdopleiding ging wederom naar AZ, dat deze onderscheiding vorig jaar ook al binnen wist te slepen. In de vijf jaren daarvoor trok Feyenoord aan het langste eind. De Rotterdammers waren dit jaar ook genomineerd, wat ook gold voor Ajax, PSV en FC Utrecht. Succesproducten van de Alkmaarse academie zijn Dabney Dos Santos, Ridgiciano Haps en Joris van Overeem.

Tenslote werd Wilfred van Leeuwen, die met de amateurs van VVSB sensationeel de halve finale van de beker haalde, verkozen tot Trainer van het Jaar bij de amateurs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen