Belg De Laet: "Spijt dat ik vertrokken ben bij Leicester"

Ger
4 mei 2016, 08:41

Ritchie De Laet begon dit seizoen de eerste acht wedstrijden in de basis bij Leicester City, maar verloor daarna zijn plek aan Danny Simpson. Omdat de Belg wilde spelen, vertrok hij op huurbasis naar Middlesbrough. Achteraf heeft De Laet spijt van die keuze, aangezien Leicester verrassend de Premier League won.

"Of ik spijt heb dat ik vertrokken ben? Achteraf misschien wel, maar spijt komt te laat. Ik wilde meer spelen en dat konden ze mij hier niet garanderen. Na vorig seizoen hadden we ook nooit kunnen voorspellen dat het zo'n succesverhaal zou worden. Na Kerstmis was onze droom nog om Europees voetbal te halen", zegt De Laet in Het Laatste Nieuws. "Ach, hopelijk promoveer ik ook met Middlesbrough. Het zou mooi zijn om twee keer in één seizoen te vieren. Wij spelen om half twee en Leicester om half zes. Ik ga me dus haasten om op tijd daar te zijn om te vieren in de kleedkamer. Ik ga mijn medaille en mijn titelpremie ophalen."

De Laet heeft nog een tweejarig contract bij Leicester. "Ze verwachten me opnieuw tijdens de voorbereiding. Ik zal zorgen dat ik topfit ben. Ik moet mijn kans grijpen als ik ze krijg. Maar als ik weer niet genoeg mag spelen, zoek ik wellicht iets anders. Champions League of niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen