Leicester City kampioen na gelijkspel van Spurs

Jw
2 mei 2016, 23:10   Bijgewerkt: 2 mei 2016, 23:49

Het sprookje is uitgekomen: Leicester City is kampioen geworden van Engeland. The Foxes kwamen vanavond zelf niet in actie, maar door het gelijkspel van Tottenham Hotspur op bezoek bij Chelsea (2-2) kan de champagne ontkurkt worden. Het team van trainer Claudio Ranieri is twee wedstrijden voor het einde van de competitie niet meer te achterhalen.

De droom van Leicester is uitgekomen. Lange tijd werd er gedacht dat de mannen van Ranieri eendagsvliegen waren, die gedurende de competitie vanzelf een keer weg zouden zakken op de ranglijst. Maar niets blijkt minder waar. Leicester City bekroont een briljant en sprookjesachtig seizoen met een dikverdiende landstitel, de eerste in de clubhistorie.

Uitgerekend in een periode waarin er meer geld dan ooit in de selecties wordt gepompt bij Engelse topclubs, blijkt een middenmotor ongrijpbaar voor de rest. Vandaag gaf een uiterst opgefokt en gefrustreerd Tottenham Hotspur de concurrent het laatste zetje richting de titel, door twee punten te verspelen op bezoek bij Chelsea.

De enig overgebleven concurrent in de strijd om de Engelse titel leek lange tijd op weg naar een uitstel van het kampioensfeest in Leicester. Harry Kane, topscorer in de Premier League, zette de Spurs op het goede spoor door de score te openen (0-1). Op slag van rust verdubbelde Heung-Min Son de tussenstand, waardoor er niets aan de hand was voor de gasten.

Het Chelsea van trainer Guus Hiddink sloeg echter hard terug in de tweede helft. Door de aansluitingstreffer van Gary Cahill uit een hoekschop braken de zenuwen los bij de Spurs. Het ging lange tijd goed, maar invaller Eden Hazard krulde de bal op fraaie wijze in de kruising (2-2).

Ondanks een blessuretijd van liefst zeven minuten slaagde de ploeg van trainer Mauricio Pochettino er niet om de eigen droom in leven te houden. Met drie gele kaarten in de blessuretijd werden de frustraties begrijperlijker wijs zichtbaar.

[photo,97628,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen