Almere City op weg naar volgende ronde, MVV wint nipt

Jw
2 mei 2016, 22:09

Almere City heeft een grote stap gezet naar de volgende ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De club uit Flevoland won maandagavond met duidelijke cijfers van FC Emmen: 4-1. In Limburg won MVV Maastricht van FC Volendam, maar daar lijkt het verschil nog niet te zijn gemaakt (2-1).

Almere City steekt in een uitstekende vorm en lijkt een gevaarlijke uitdager voor Willem II of Excelsior, de tegenstander in de tweede ronde. Ricardo Kip bracht de thuisploeg al vroeg op voorsprong, waarna Soufyan Ahannach (foto) er binnen een half uur spelen 2-0 van maakte. FC Emmen kwam nog wel terug tot 2-1 (eigen doelpunt Kees van Buuren), maar gaf het perspectief diep in de tweede helft alsnog volledig uit handen. Via Enzio Boldewijn en opnieuw Ahannach hoeft Almere zich uiteindelijk weinig zorgen te maken over de return.

MVV had het een stuk lastiger tegen FC Volendam. De Limburgers kwamen op voorsprong via Stef Peeters, waarna het lange tijd op een 1-0 zege leek uit te lopen. In de slotfase werd het echter nog spectaculair in het zuiden. Kevin van Kippersluis schoot in de 87ste minuut raak vanaf de penaltystip, waarna Daryl Werker de gelijkmaker ongedaan maakte. Hij knikte namens MVV raak vanuit een vrije trap.