Antwerpse politie na rellen: "Abnormaal veel en zwaar geweld"

Ger
1 mei 2016, 10:56

In België is het na de wedstrijd tussen Antwerp en Eupen (0-0) tot zware rellen gekomen. Verschillende fans van de thuisclub konden de gemiste promotie niet verteren en koelden hun woede op de politie. Daarbij raakten twaalf agenten gewond.

Politiewoordvoerder Wouter Bruyns heeft het in gesprek met Sporza over "abnormaal veel en zwaar geweld". Er raakten ook supporters gewond, vooral door onderling geweld. De opstootjes begonnen al in het stadion na de bestorming van het veld. De politie moest een waterkanon inzetten, nadat enkele Antwerpse raddraaiers bij het vak van de bezoekers uit Eupen waren geraakt. Buiten het stadion botvierden enkele tientallen fans hun frustraties op de politie.

"Verschillende groepen supporters bekogelden de politie met verkeersborden, met de betonnen sokkel er nog aan, nadarhekken en zelfs een aanhangwagen. Ze gooiden ook met kasseien of gebruikten die om ramen van de combi's mee te beschadigen", aldus Bruyns. De politie heeft vijf aanhoudingen verricht. Het valt niet uit te sluiten dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen