Leverkusen sleept Champions League-ticket in de wacht

30 april 2016, 20:42   Bijgewerkt: 1 mei 2016, 00:17

Bayer Leverkusen komt volgend seizoen op het hoogst denkbare podium in het clubvoetbal uit. De ploeg van coach Roger Schmidt won zaterdagavond het belangrijke thuisduel met Hertha BSC met 2-1. Dankzij de winst is de thuisploeg niet meer te evenaren voor nummer vier Borussia Mönchengladbach, dat eerder op de dag wel knap met 1-1 gelijkspeelde bij Bayern München.

Na ruim een kwartier spelen was de prachtige Champions League-hymne al voorzichtig te horen in Leverkusen, waar een zege volstond om de poulefase van het miljoenenbal in te gaan. Dankzij vroege doelpunten van Julian Brandt en Lars Bender stond het na zestien minuten spelen namelijk al 2-0. Brandt is 'on fire', aangezien hij nu in zes duels op rij gescoord heeft. Hertha vond na 21 minuten de aansluiting via Vedad Ibisevic, maar verder dan dit kwam de Berlijnse club niet.

Leverkusen sluit het Bundesliga-seizoen sowieso af op de derde plaats. Nummer vijf Hertha moet FSV Mainz 05 (zevende, drie punten achterstand) achter zich weten te houden om directe toegang tot de poulefase van de Europa League te krijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen