Sparta onderuit, Go Ahead en Almere City halen uit

29 april 2016, 22:14   Bijgewerkt: 30 april 2016, 00:02

Sparta heeft met een nederlaag afscheid genomen van de Jupiler League. De Rotterdamse club, al een aantal weken zeker van het kampioenschap, ging vrijdag op het eigen Kasteel met 2-3 onderuit tegen FC Dordrecht. Wat verder opviel waren de ruime thuiszeges van Go Ahead Eagles en Almere City FC op respectievelijk NAC Breda (4-1) en Jong PSV (7-0).

Vrijwel alle beslissingen in de Jupiler League waren al gevallen voor de laatste speeldag. Sparta was al zeker van het kampioenschap, terwijl VVV-Venlo, NAC Breda, FC Eindhoven en Go Ahead Eagles al wisten dat ze respectievelijk tweede, derde, vierde en vijfde gingen worden en daarmee de eerste ronde van de nacompetitie mogen overslaan. FC Volendam, FC Emmen, Almere City FC en MVV waren al zeker van de tickets voor de eerste ronde van de nacompetitie, aangezien Jong Ajax en Jong PSV niet in aanmerking komen voor promotie.

Wel was de strijd om plaats zes, goed voor een betere plaatsing in de play-offs, nog niet beslist. FC Emmen begon als nummer zes aan de laatste Jupiler League-avond van dit seizoen, maar verloor thuis met 1-2 van Fortuna Sittard en daardoor passeerde FC Volendam. De Noord-Hollanders wonnen met dezelfde cijfers bij hekkensluiter FC Oss. Elson Hooi maakte in de zeventigste minuut het verschil. Emmen stond tegen Fortuna bij rust nog wel met 1-0 voor, maar Lars Hutten kantelde in de tweede helft met twee doelpunten de score.

FC Volendam speelt in de eerste ronde van de nacompetitie tegen MVV, terwijl FC Emmen het opneemt tegen Almere City FC. Laatstgenoemde club werkte aan het zelfvertrouwen door Jong PSV, dat met negen man afsloot, thuis met 7-0 te verslaan. Silvester van der Water, Jason Oost en Soufyan Ahannach maakten ieder twee goals voor de Flevolanders. MVV zegevierde met 1-3 bij RKC Waalwijk. Door toedoen van Steven Pereira en Pieter Nys leidden de Limburgers binnen achttien minuten al met 0-2.

FC Dordrecht kwam op bezoek bij streekgenoot en kampioen Sparta eveneens snel met 0-2 voor, maar zag de thuisclub terugkomen tot 2-2 door doelpunten van Stijn Spierings en Ryan Sanusi. Jeffry Fortes liet degradant Dordrecht, dat het seizoen als nummer veertien afsluit, met een goal in de 65ste minuut alsnog juichen op het Kasteel (2-3).

Mede door twee goals van Ralf Seuntjens was VVV-Venlo met 1-3 te sterk voor Achilles '29. Seuntjens kwam deze competitie tot 28 treffers en is daarmee de topscorer van de Jupiler League. Sparta-spits Thomas Verhaar en Leon de Kogel van Go Ahead Eagles eindigen met ieder 24 goals als tweede. Laatstgenoemde was thuis tegen NAC Breda goed voor twee doelpunten. Daarmee leverde hij een bijdrage aan de 4-1 zege van zijn club op de Brabanders. De winst van Go Ahead was wel enigszins geflatteerd, aangezien de bezoekers voldoende kansen kregen. Nummer vier FC Eindhoven kwam niet in actie in de laatste speelronde, omdat de Jupiler League uit een oneven aantal teams bestaat. Jong Ajax sloot af met een 3-1 thuiszege op FC Den Bosch, Telstar won met 1-0 van Helmond Sport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen