Roda kijkt niet naar anderen, NEC sterk in Goffert

29 april 2016, 19:47   Bijgewerkt: 29 april 2016, 23:57

Na één jaar afwezigheid keerden NEC en Roda JC Kerkrade dit seizoen allebei terug in de Eredivisie. Waar de Nijmegenaren in de race zijn voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal, daar zijn de Limburgers nog niet helemaal zeker van handhaving. Wel bestaat de kans dat Roda JC daadwerkelijk de nacompetitie in moet vooral op papier. Komende zondag, in de voorlaatste speelronde, gaat de ploeg in De Goffert op visite bij medepromovendus NEC.

Kalezic: "Wat concurrentie doet, boeit ons niet"

"We spelen een wedstrijd op zich. Bij elk punt dat wij pakken is het gevaar voor ons theoretisch voorbij. Wat de concurrentie doet, boeit ons dus niet", vervolgt Kalezic. "We gaan niet om ons heen kijken naar wat anderen doen, maar we gaan uit van onze eigen kracht. We willen een goed resultaat halen, dat is de opzet." In de vorige speelronde verloor Roda JC met 1-0 bij FC Groningen. "We verwachten in Nijmegen min of meer hetzelfde duel als in Groningen. Daar hebben we kansen gehad en waren we van mening dat we een gelijkspel hadden verdiend. We gaan met het vertrouwen naar Nijmegen dat we met punten terug naar huis kunnen keren."

Faber: "Lijkt wel alsof er thuis meer energie loskomt"

NEC staat momenteel achtste en heeft daarmee de laatste plek in handen die recht geeft op deelname aan de play-offs om een Europees ticket. "Het is een spannende periode nu iedereen om de prijzen gaat strijden en wij daar nog altijd aan meedoen", vervolgt Faber. "Als we winnen, doen we heel goede zaken en gelukkig zijn we dit seizoen thuis zeer sterk. Maar dat maakt de wedstrijd niet makkelijker. Roda is nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud en zal de punten ook willen pakken, dus ik verwacht een compact gepositioneerde en defensief spelende tegenstander, waar wij met een hoog baltempo iets tegen kunnen forceren. En we zullen zoals altijd scherp moeten zijn in de afwerking. De kansen krijgen we in thuiswedstrijden namelijk wel."

[photo,97528,right,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen