Roda kijkt niet naar anderen, NEC sterk in Goffert

Roda kijkt niet naar anderen, NEC sterk in Goffert

29 april 2016 – Na één jaar afwezigheid keerden NEC en Roda JC Kerkrade dit seizoen allebei terug in de Eredivisie. Waar de Nijmegenaren in de race zijn voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal, daar zijn de Limburgers nog niet helemaal zeker van handhaving. Wel bestaat de kans dat Roda JC daadwerkelijk de nacompetitie in moet vooral op papier. Komende zondag, in de voorlaatste speelronde, gaat de ploeg in De Goffert op visite bij medepromovendus NEC.Kalezic: "Wat concurrentie doet, boeit ons niet"

Met nog twee duels te gaan heeft Roda JC een marge van vijf punten naar de zestiende plaats. Deze is in handen van Excelsior, dat net als nummer vijftien Willem II 26 punten heeft maar over een minder goed doelsaldo beschikt. Willem II en Excelsior spelen zondag thuis tegen respectievelijk Feyenoord en PEC Zwolle. "Maar wij gaan helemaal niet kijken naar de concurrentie. We spelen onze eigen wedstrijd", zegt coach Darije Kalezic op de Roda-website.

"We spelen een wedstrijd op zich. Bij elk punt dat wij pakken is het gevaar voor ons theoretisch voorbij. Wat de concurrentie doet, boeit ons dus niet", vervolgt Kalezic. "We gaan niet om ons heen kijken naar wat anderen doen, maar we gaan uit van onze eigen kracht. We willen een goed resultaat halen, dat is de opzet." In de vorige speelronde verloor Roda JC met 1-0 bij FC Groningen. "We verwachten in Nijmegen min of meer hetzelfde duel als in Groningen. Daar hebben we kansen gehad en waren we van mening dat we een gelijkspel hadden verdiend. We gaan met het vertrouwen naar Nijmegen dat we met punten terug naar huis kunnen keren."

Faber: "Lijkt wel alsof er thuis meer energie loskomt"

NEC is wel ijzersterk in de eigen Goffert. Dit seizoen pakten alleen Ajax en PSV meer punten voor eigen publiek dan de Nijmegenaren. "Ik verlies sowieso niet graag, of dat nou thuis of uit is, maar het lijkt wel alsof er thuis meer energie loskomt", aldus coach Ernest Faber op de NEC-website. "Ik zeg niet dat het een mentale kwestie is, want ook in uitwedstrijden moeten we het gewoon doen, maar het is duidelijk dat de steun van het publiek helpt. Het voelt alsof er langzaamaan iets magisch aan het ontstaan is hier, door iedere keer te laten zien dat we baas in eigen huis willen zijn. Daardoor hebben we een bepaalde interactie met het publiek weten te creëren, waardoor we iedere keer weer iets extra's krijgen. Je merkt dat tegenstanders dat ook voelen. Die komen met een ander gevoel naar Nijmegen, wetende dat er echt een twaalfde man staat. En die wetenschap geeft ons juist weer extra vleugels."

NEC staat momenteel achtste en heeft daarmee de laatste plek in handen die recht geeft op deelname aan de play-offs om een Europees ticket. "Het is een spannende periode nu iedereen om de prijzen gaat strijden en wij daar nog altijd aan meedoen", vervolgt Faber. "Als we winnen, doen we heel goede zaken en gelukkig zijn we dit seizoen thuis zeer sterk. Maar dat maakt de wedstrijd niet makkelijker. Roda is nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud en zal de punten ook willen pakken, dus ik verwacht een compact gepositioneerde en defensief spelende tegenstander, waar wij met een hoog baltempo iets tegen kunnen forceren. En we zullen zoals altijd scherp moeten zijn in de afwerking. De kansen krijgen we in thuiswedstrijden namelijk wel."


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020

  3. woensdag 1 april 2020