Onbegrip over reserverol Müller: "Maakt me niet blij"

28 april 2016, 10:46

De keuze van Bayern München-trainer Pep Guardiola om Thomas Müller op de reservebank te laten beginnen in het eerste duel in de halve finale van de Champions League met Atlético Madrid heeft veel wenkbrauwen doen fronsen. Zowel Guardiola als Müller heeft gereageerd op de verrassende startopstelling van Bayern, dat met 1-0 ten onder ging het Estadio Vicente Calderón.

Müller maakte dit seizoen al acht doelpunten in de Champions League, maar toch kon hij niet rekenen op een basisplaats. In plaats van Müller in de schaduw van spits Robert Lewandowski opteerde Guardiola voor een middenveld met Arturo Vidal, Xabi Alonso en Thiago Alcantara en Kingsley Coman en Douglas Costa als aanvallers op de vleugels. "Ik wilde een linksbenige speler op de linkerflank en een rechtsbenige speler op de rechterflank hebben. Daarnaast wilde ik spelen met een extra middenvelder", verklaart de Spaanse oefenmeester na de nederlaag in Madrid.

Het 4-1-4-1/4-3-3 systeem wierp zijn vruchten niet echt af. Toen Müller in de zeventigste minuut ingebracht werd, was het kwaad al geschied. "Ik probeer er professioneel mee om te gaan", reageert de wissel. "Het maakt je natuurlijk niet blij, maar het is belangrijk om te realiseren dat de belangen van het team voorop staan. Als iedereen die op de bank zit daar slecht mee omgaat, dan kunnen we het seizoen wel vergeten", aldus de Duitse international.

In de Duitse media spraken veel mensen hun onbegrip uit over de keuze van Guardiola om Müller te passeren. Voormalig Bayern-coach Ottmar Hitzfeld deed eraan mee. "Müller is voor Bayern wat Messi voor Barcelona is", zei hij. "Het is vrijwel onmogelijk om hem goed te vervangen in de belangrijkste wedstrijden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen