Palermo-eigenaar haalt weer hard uit en hekelt arbitrage

26 april 2016, 14:35

Dat Maurizio Zamparini een markant figuur is binnen het Italiaanse voetbal, bleek al uit het feit dat hij dit seizoen maar liefst negen keer de hoofdtrainer ontsloeg. De eigenaar van Palermo liet zich dinsdag opnieuw niet onbetuigd door hard uit te halen naar de arbitrage in de wedstrijd van Carpi, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie.

Daarin won Carpi met 1-0 van Empoli, een zege die volgens Zamparini grotendeels werd gefaciliteerd door de falende scheidsrechter. "Het gevecht tegen degradatie werd direct beïnvloed door arbiter Paolo Valeri in de wedstrijd van maandag", aldus de controversiële Zamparini op de clubwebsite van Palermo.

"Er vonden drie absurde incidenten plaats, dat hebben we gisteren allemaal op televisie kunnen zien. Ten eerste de onterechte rode kaart voor Levan Mchedlidze, daarnaast het doelpunt dat Empoli werd onthouden en ten slotte de strafschop die de bezoekers niet kregen voor vasthouden en hands door Fabrizio Poli van Carpi."

Door de zege heeft Carpi drie punten voorsprong op Palermo in de strijd om rechtstreekse handhaving in de Serie A. Zamparini roept de openbare aanklager op om de komende weken een extra oogje in het zeil te houden: "We nodigen de aanklager uit om de volgende wedstrijden zeer nauwkeurig in de gaten te houden en de ploegen die strijden om degradatie te behoeden voor soortgelijke incidenten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen