Buffon en Morata helpen Juventus aan zege op Fiorentina

24 april 2016, 22:45

Juventus heeft zondagavond een grote stap gezet richting het kampioenschap in de Serie A. Op bezoek bij Fiorentina won de ploeg uit Turijn met 1-2. Gianluigi Buffon en Alvaro Morata waren voor Juventus het belangrijkst.

Fiorentina legde veel energie in de wedstrijd. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong, maar zag de treffer onterecht afgekeurd worden wegens buitenspel. Mario Mandzukic volleerde Juventus uiteindelijk wel naar een 0-1 voorsprong op aangeven van Paul Pogba.

In de slotfase kwam Fiorentina op gelijke hoogte door een doelpunt van Nikola Kalinic. Maar twee minuten daarna stond invaller Morata op de goede plek om de 1-2 binnen te tikken. Fiorentina dacht in de blessuretijd alsnog een punt te pakken na een makkelijk gegeven strafschop. Buffon keerde echter de inzet van Kalinic en pakte eveneens de rebound.

Juventus is zo goed als zeker van de titel. Mocht Napoli maandag niet winnen, dan is het al zeker van het kampioenschap. Fiorentina staat met een vijfde plek op de laatste positie die recht geeft op deelname aan Europees voetbal.