Kongolo in basis Feyenoord, Boymans op Utrecht-bank

24 april 2016, 16:46   Bijgewerkt: 24 april 2016, 16:58

Feyenoord en FC Utrecht strijden vanmiddag (zondag) in De Kuip om de felbegeerde KNVB Beker, die niet alleen prestigieus is maar ook recht geeft op directe plaatsing voor de poulefase van de Europa League. De finalisten trappen om 18.00 uur af in Rotterdam-Zuid, waar scheidsrechter Björn Kuipers de leiding heeft.

Bij Feyenoord was de bekerfinale een race tegen de klok voor Terence Kongolo, die de afgelopen tijd geplaagd werd door een hamstringblessure. De linksachter speelde al een helft mee tegen Heracles Almelo en heeft de clash met Utrecht gehaald. Hij begint ten koste van Miquel Nelom in de basis. Dat geldt ook voor onder meer Jens Toornstra en Tonny Vilhena. Dirk Kuyt, Karim El Ahmadi en Eric Botteghin, die tegen Heracles (2-2) nog gespaard werden, staan uiteraard ook aan de aftrap.

Aan de zijde van Utrecht ontbreken doelman Robbin Ruiter en Yassin Ayoub nog. Filip Bednarek staat weer onder de lat bij de Domstedelingen, waar Nacer Barazite in de voorhoede geposteerd staat. Ruub Boymans moet genoegen nemen met een reserverol en zal als stormram ingebracht kunnen worden. Naast Barazite kregen Mark van der Maarel en Bart Ramselaar midweeks rust tegen De Graafschap (0-2 verlies).

Feyenoord strijdt om de twaalfde bekerwinst in de clubgeschiedenis, Utrecht kan de prijs voor de vierde keer in de historie van de club in de wacht slepen.

Opstellingen

Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Van Beek, Kongolo; El Ahmadi, Vilhena, Toornstra; Kuyt, Kramer, Elia.

FC Utrecht: Bednarek; Van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Kum; Strieder, Janssen, Ramselaar, Ludwig; Barazite, Haller.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen