Di Maria bezorgt tiental Paris Saint-Germain tweede prijs

23 april 2016, 23:00   Bijgewerkt: 23 april 2016, 23:57

Prijs nummer twee van het seizoen is binnen voor Paris Saint-Germain. Na het kampioenschap in de Ligue 1 sleepte de ploeg van trainer Laurent Blanc zaterdag ook de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk, in de wacht. In de finale in het Stade de France werd OSC Lille met 2-1 verslagen.

Bij rust leidde Paris SG met 1-0. Javier Pastore zette de sterrenploeg vijf minuten voor de pauze op voorsprong, door vanaf de rand van het penaltygebied raak te volleren na een weggewerkte hoekschop. Vier minuten na de doelwissel herstelde Lille het evenwicht. Djibril Sidibé verraste PSG-keeper Salvatore Sirigu met een vrije trap.

In de zeventigste minuut kwam Paris SG met tien man te staan, nadat Adrien Rabiot zijn tweede gele kaart had gekregen. Met een man minder wist PSG, waar Gregory van der Wiel afwezig was, het verschil toch nog te maken. Lille-verdediger Adama Soumaoro legde de bal in de 74ste minuut met een achterwaartse kopbal zo in de loop van Angel di Maria. Vincent Enyeama kwam nog wel zijn doel uit, maar kon niet voorkomen dat de Argentijn eerder bij het leder was en deze van afstand in het lege doel schoot.

Paris Saint-Germain, dat de Coupe de la Ligue in de afgelopen twee seizoenen ook al had gewonnen, krijgt volgende maand de kans op een derde prijs. Op 21 mei speelt het de finale van de Coupe de France, het grootste bekertoernooi van Frankrijk, tegen Marseille. In de Champions League verloor Paris SG in de kwartfinale over twee duels met 3-2 van Manchester City.