Barcelona sloopt Gijón, Suarez maakt er weer vier

23 april 2016, 22:28   Bijgewerkt: 23 april 2016, 22:36

Waar titelconcurrenten Atlético Madrid en Real Madrid eerder op de dag een moeizame zege boekten in de Spaanse titelrace, daar had FC Barcelona zaterdag geen problemen met Sporting Gijón. De Catalanen zegevierden in het eigen Camp Nou met 6-0 over de laagvlieger. Luis Suarez maakte, net als afgelopen woensdag tegen Deportivo (0-8), vier doelpunten.

Bij de pauze leidde FC Barcelona nog slechts met 1-0 tegen Sporting Gijón. Lionel Messi was in de twaalfde minuut met een kopbal verantwoordelijk voor de openingstreffer. Op slag van rust waren de bezoekers in één aanval twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar Javier Mascherano en Gerard Piqué haalden de bal van de lijn.

In het laatste half uur liep Barcelona uit naar een dikke zege. Op aangeven van Andrés Iniesta was Suarez in de 63ste minuut goed voor de 2-0. In de 74ste en 77ste minuut scoorde de Uruguayaan uit een strafschop en dat voorbeeld werd in de 85ste minuut gevolgd door Neymar. Ongjen Vranjes, de veroorzaker van de laatste penalty, moest zijn overtreding bekopen met zijn tweede gele kaart. Suarez legde in de 88ste minuut, na een pass van Messi, de eindscore vast op 6-0.

FC Barcelona nestelt zich door de winst naast Atlético Madrid aan kop van La Liga. Beide teams hebben 82 punten. Atlético won eerder op de dag met 1-0 van Malaga CF. Real Madrid volgt met 81 punten op plek drie. De Koninklijke boog in de derby tegen Rayo Vallecano een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen