Weggestuurde Simeone ziet Atlético winnen van Malaga

23 april 2016, 20:47   Bijgewerkt: 23 april 2016, 21:16

Atlético Madrid blijft volop meedoen in de strijd om de Spaanse titel. De kampioen van 2014 boekte zaterdag in het eigen Estadio Vicente Calderon tegen Malaga CF (1-0) de vijfde zege op rij. Domper was wel dat coach Diego Simeone vlak voor rust naar de tribune werd gestuurd.

Malaga bleef in de eerste helft relatief eenvoudig overeind in Madrid. De Andalusiërs dachten op slag van rust zelfs te counteren, maar dat vond Atlético-coach Diego Simeone niet zo'n goed idee. Daarom gooide de Argentijnse oefenmeester een tweede bal het veld in. Om die reden moest Simeone het tweede bedrijf vanaf de tribune bekijken. Bovendien riskeert hij een schorsing van drie duels, in dat geval moet Atlético de competitie afmaken zonder de gepassioneerde tacticus in de dug-out.

Vanuit het publiek zag Simeone Atlético wel de drie punten veilig stellen. Invaller Angel Correa tekende in de 62ste minuut, na voorbereidend werk van Filipe Luis, voor de enige goal van de wedstrijd.

Door de winst komt Atlético op 82 punten, waarmee het de koppositie weer overneemt van Real Madrid. De stadgenoot was eerder op de dag op 81 punten gekomen dankzij een 2-3 zege in de derby tegen Rayo Vallecano, ondanks een 2-0 achterstand. FC Barcelona kan later op de dag naast Atlético komen. Het begint om 20.30 uur aan het thuisduel met Sporting Gijón.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen