Borussia Dortmund stelt titelfeest Bayern München uit

Ger
23 april 2016, 18:30

Borussia Dortmund heeft met een ruime overwinning voorkomen dat Bayern München deze speelronde al een titelfeest kon vieren. De nummer twee van de Bundesliga zegevierde met 0-3 bij VfB Stuttgart. Koploper Bayern greep eveneens drie punten, op bezoek bij Hertha BSC (0-2).

Met een nederlaag had Dortmund de rivaal uit Beieren dé kans geschonken om opnieuw kampioen te worden. De ploeg van coach Thomas Tuchel wist na de eerste helft tegen Stuttgart eigenlijk al dat een rampscenario zou uitblijven. Door treffers van Shinji Kagawa en Christian Pulisic ging Dortmund na de eerste 45 minuten al met 0-2 aan de leiding. Nog binnen het uur legde Henrik Mkhitaryan de eindstand vast.

Bayern kwam moeizaam op gang in het duel met Hertha. Arturo Vidal brak de wedstrijd pas na de hervatting open. Diep in de tweede helft vond ook Douglas Costa het net. Door de zeges van Bayern en Dortmund blijft het verschil tussen beide clubs zeven punten. In de Bundesliga staan nog drie speelronden op het menu. Bayern treft over een week thuis Borussia Mönchengladbach, terwijl Dortmund het voor eigen publiek opneemt tegen VfL Wolfsburg.

Hannover 96 kan directe degradatie na een 2-2 gelijkspel tegen FC Ingolstadt 04 alleen nog dankzij een groot wonder ontlopen. De hekkensluiter zal de resterende drie competitieduels moeten winnen. Daarbij mag Werder Bremen, dat de zestiende plaats bezet, geen punt meer pakken.

Wolfsburg kwam voor de zesde keer op rij in de Bundesliga niet tot winst. Het elftal met basiskracht Bas Dost verloor de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg met 0-2. Alfred Finnbogason, oud-spits van sc Heerenveen, scoorde de razendsnelle openingstreffer. Bij Augsburg maakte Paul Verhaegh zijn rentree na een spierblessure, maar nog voor de rust moest hij alweer naar de kant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen