Afellay lang uit de roulatie door zware knieblessure

Ger
23 april 2016, 13:18

Voor Ibrahim Afellay is het seizoen in de Premier League al ten einde. De aanvallende middenvelder van Stoke City blijkt op het trainingsveld een zware knieblessure te hebben opgelopen. Hij mist de resterende wedstrijden van deze voetbaljaargang en naar verwachting ook een deel van het nieuwe seizoen.

De 30-jarige Afellay was de afgelopen maanden een vaste waarde bij de nummer negen van de Premier League. Vooral in de tweede helft van het seizoen maakte hij een prima indruk. De zware blessure van de voormalig PSV'er is een nieuwe klap voor manager Mark Hughes. Stoke kreeg dit seizoen al veelvuldig te maken met blessureleed.

Voor Afellay is het niet de eerste ernstige blessure. In zijn tijd als speler van FC Barcelona liep hij een ernstige knieblessure op die hem destijds zeven maanden aan de kant hield. Daarna kreeg Afellay ook nog last van een peesblessure in zijn rechterdijbeen.

De Oranje-international tekende in juli 2015 een contract tot medio 2017 bij Stoke. Hij kon transfervrij aan de slag in het Britannia Stadium, aangezien zijn aflopende contract bij Barcelona niet voor een verlening in aanmerking was gekomen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen