Lurling (39) neemt met remise afscheid van profvoetbal

Ger
22 april 2016, 22:22   Bijgewerkt: 22 april 2016, 23:28

Anthony Lurling heeft zijn loopbaan als provoetballer afgesloten met een 1-1 gelijkspel. De aanvaller deed als invaller vier minuten mee bij FC Den Bosch in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Op het moment van de entree van de 39-jarige Lurling waren beide doelpunten al gevallen. Ismaïl Yildirim scoorde voor de bezoekers en Aziz Khalouta kopte de gelijkmaker binnen. De met een blessure kampende Lurling viel in de 86ste minuut in. Voor het laatste fluitsignaal werd hij naar de kant gehaald om een staande ovatie van het thuispubliek te ontvangen.

Lurling bracht in totaal 22 seizoenen door bij Den Bosch, sc Heerenveen, Feyenoord, 1.FC Köln, RKC Waalwijk en NAC Breda. De Brabander zag zich door een slepende achillespeesblessure genoodzaakt een punt achter zijn lange carrière te zetten.