Verbeek lijkt promotie naar Bundesliga te kunnen vergeten

Ger
22 april 2016, 21:50

Trainer Gertjan Verbeek heeft een wonder nodig om dit seizoen met VfL Bochum te promoveren naar de Bundesliga. Door een 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Karlsruher SC dreigt de achterstand op nummer drie 1.FC Nürnberg onoverbrugbaar te worden.

Simon Terodde zette Bochum na 58 minuten nog wel op voorsprong. Een rake strafschop van Dimitri Nazarov in de 88ste minuut deed de equipe van Verbeek echter veel pijn. Door de remise is het voor Bochum vrijwel onmogelijk om Nürnberg nog te achterhalen. De concurrent kan zaterdag uitlopen naar een onoverbrugbare voorsprong van elf punten bij een zege op Union Berlin.

In de Tweede Bundesliga staan nog drie speelronden op het programma. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks naar het hoogste niveau. De nummer drie plaatst zich voor de play-offs.