Strijdend Cambuur heeft wonder nodig na remise

21 april 2016, 20:52

SC Cambuur is zo goed als zeker van directe degradatie uit de Eredivisie. De strijdende ploeg van trainer Keizer kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Willem II. De thuisploeg had negentig minuten lang de overhand, maar wist geen tweede treffer meer te forceren.

Het gebrek aan stootkracht kwam ook vandaag weer aan het licht. Een uur lang vochten de Leeuwarders om een winnende goal te maken na de gelijkmaker van Jordens Peters. Verder dan de openingstreffer van Jamiro Monteiro kwam de thuisploeg echter niet. Met twee wedstrijden te gaan tegen PSV en Excelsior waarin alleen zeges voldoende zijn voor handhaving lijkt het lot van SC Cambuur bezegeld.

Zelden zal er meer op het spel hebben gestaan bij een wedstrijd in de Eredivisie als vanavond het geval was in Leeuwarden. Hekkensluiter Cambuur moest de laatste strohalm grijpen om een reële kans te houden om directe degradatie af te wenden. De paradepaardjes van Willem II, die één punt verwijderd waren van de veilige vijftiende plaats, willen ten koste van alles voorkomen dat ze de nacompetitie in moeten.

Van dit trio was het Van Veen die het eerst gevaarlijk was. Kostas Lamprou kon net voorkomen dat een voorzet van Vytautas Andriuskevicius door de spits werd binnengetikt. Aangever Vytas miste zelf na een kwartier het doel na geschutter in de defensie van Willem II. Grabbelen van Lamprou en een mispeer van Guus Joppen stelden de linksback in staat om op doel te schieten. De Litouwer maakte nog geen goal dit seizoen en liet ook zien waarom. Een slappe inzet rolde langs het doel van Willem II.

Door de druk van Cambuur en de onzekerheid in de achterhoede van Willem II kon een openingstreffer van de thuisploeg niet uitblijven. Van Veen stuitte nog op de keeper na een combinatie met Monteiro, maar in de nastoot scoorde de middenvelder zelf na een scherpe voorzet. Monteiro dook goed op achter de laatste lijn en kopte de bal van dichtbij binnen: 1-0.

De snelle gelijkmaker was niet de enige tegenslag voor de thuisploeg. Keizer zag met lede ogen aan dat gangmaker Van Veen het veld af moest met een liesblessure. iets wat eerder ook Martijn van der Laan en Jerge Hoefdraad (beide een enkelblessure) was overkomen. Geëmotioneerd nam de spits plaats op de tribune met een kwetsuur die hem misschien wel de rest van het seizoen kan kosten.

Na rust moest Cambuur met invallers Calvin MacIntosh, Xander Houtkoop en Sander van der Streek de jacht op een zege voortzetten. De vervangers gingen moeiteloos mee in de strijd van de thuisploeg. MacIntosh hield het achterin dicht, Van der Streek en Houtkoop zorgden voor nieuwe aanvallende impulsen.

In blessuretijd  was de wanhoop zichtbaar in de ogen van de supporters en de spelers. Even leek Lamprou nog voor de verlossing te zorgen door een afstandsschot van Byrne onder zich door te laten glippen, maar de Griekse keeper wist de bal nog net voor de lijn te controleren. Dichterbij een doelpunt kwam Cambuur niet meer. Door 1-1 eindstand moet Cambuur winnen bij PSV en thuis van Excelsior om op het hoogste niveau actief te blijven. Willem II wipt over Excelsior heen dankzij een beter doelsaldo, maar is ook lang nog niet veilig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen