Cillessen: geen extra titelspanning, maar juist vertrouwen

21 april 2016, 13:40

Nog twee hordes moet Ajax nemen om het kampioenschap van Nederland in de wacht te slepen. Als FC Twente (thuis) en De Graafschap (uit) aan de zegekar gebonden worden, dan kan de champagne ontkurkt worden als PSV niet meer dan acht doelpunten maakt. Doelman Jasper Cillessen is er heilig van overtuigd dat de kampioensschaal in Amsterdam zal worden uitgereikt, zo zegt hij in gesprek met FCUpdate.nl.

Dankzij twee goals van Arek Milik won Ajax woensdagavond met 0-2 bij sc Heerenveen. Omdat er weer een belangrijke stap gezet werd richting de landstitel, stond Cillessen na afloop met een vrolijk humeur in de mixed zone van het Abe Lenstra Stadion. "Dit was op papier een lastige wedstrijd, maar we hebben hem uiteindelijk op prettige wijze gewonnen", aldus de doelman van Ajax, die ook inging op zijn eigen toekomst.

Dankzij de drie punten is Ajax twee speelronden voor het einde nog steeds de grote titelfavoriet. "Dat is zeker lekker. We hebben gewonnen en twee goals gemaakt, waardoor we het doelsaldoverschil ook op zes gehouden hebben. Daar zijn we blij mee", zei Cillessen, die PSV dinsdag met 2-0 van Vitesse zag winnen. Hij zat thuis geïnteresseerd naar dit duel te kijken. "Ja, natuurlijk. Je bent er toch vol mee bezig. Na het eerste kwartier dacht ik 'oh jee'. Gelukkig herpakte Vitesse zich goed en bleef het bij 2-0", aldus Cillessen, die als oud-NEC'er dus voor Vitesse was. "Tja, het doet pijn om te zeggen, maar het zou mooi geweest zijn als Vitesse een punt had gepakt."

Cillessen weet wat de resterende opdracht is: drie punten pakken tegen Twente en De Graafschap. Lukt dat, dan kan Ajax de titel volgens hem eigenlijk niet meer ontgaan. Hij gaat er namelijk niet vanuit dat PSV in dat geval nog kan passeren op basis van een beter doelsaldo, dat nu +6 is in Amsterdams voordeel. "De laatste twee duels moeten gewonnen worden en daar gaan we alles aan doen. Ik ben er heilig van overtuigd dat het gaat lukken. Als we twee keer winnen, dan moet dat eigenlijk genoeg zijn", besluit Cillessen.

[photo,97359,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen