Sneijder valt met blessure uit bij bekerzege Galatasaray

Jw
20 april 2016, 20:02

Wesley Sneijder heeft zijn vijfhonderdste wedstrijd woensdag niet uitgespeeld. De Nederlandse jubilaris moest zich in de bekerwedstrijd van Galatasaray tegen Rizespor laten wisselen. De Oranje-international zag zijn ploeg, die onder leiding staat van trainer Jan Olde Riekerink, vervolgens wel met 3-1 winnen.

De wedstrijd van Sneijder zat er al na 22 minuten op. Toen stond Galatasaray al met 1-0 voor dankzij een goal van Emre Colak. Zonder de Utrechtse spelmaker sleepte de Turkse topclub de overwinning over de streep. Yasin Öztekin bracht 'Gala' in de tweede helft op 2-0, waarna Rizespor terug in de wedstrijd kwam via Ahmet Özek. Doordat Lukas Podolski in de blessuretijd voor de 1-3 aantekende, neemt Galatasaray alsnog een uitstekend resultaat mee naar de return.

Bij beide ploegen viel overigens een rode kaart. Cedric Makiadi (Rizespor) verzamelde twee gele kaarten, Hakan Balta (Galatasaray) mocht door een zware overtreding met een directe rode kaart voortijdig douchen.

Sneijder speelde de meeste wedstrijden in zijn loopbaan voor Ajax, de club waar hij zijn loopbaan begon. Via Real Madrid en Internazionale belandde hij in 2013 in Istanbul.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!