De Boer passeert Bazoer en kiest voor Serero

20 april 2016, 19:38   Bijgewerkt: 20 april 2016, 19:53

Frank de Boer heeft voor de uitwedstrijd van Ajax tegen sc Heerenveen een verrassing in petto, wat betreft zijn startopstelling. Riechedly Bazoer start in het Abe Lenstra Stadion op de reservebank en wordt in de basis vervangen door Thulani Serero. Er wordt om 20.45 uur afgetrapt in Friesland, Serdar Gözübüyük is de scheidsrechter.

In tegenstelling tot het thuisduel met FC Utrecht (2-2) van afgelopen zondag, toen er een 3-4-3 formatie werd gehanteerd, treedt Ajax weer aan met een 4-3-3 systeem. Mitchell Dijks keert terug in de basis en start als linksachter. Dat Serero ten faveure van Bazoer speelt is een grotere verrassing. De Boer vindt dat de gepasseerde middenvelder meer moet brengen. In de voorhoede krijgen Lasse Schöne en Amin Younes de voorkeur boven Anwar El Ghazi en Viktor Fischer. Daley Sinkgraven is wissel tegen zijn oude club. Ajax moet in Heerenveen winnen om het stokje van de koploper weer over te nemen van PSV, dat dinsdagavond met 2-0 van Vitesse won.

De Friese tegenstander staat vier punten achter de plekken die recht geven op de play-offs. Coach Foppe de Haan heeft een basisplaats gegeven aan onder meer Morten Thorsby en Mitchell Te Vrede. Luciano Slagveer en Henk Veerman moeten wederom genoegen nemen met een reserverol.

Opstellingen

sc Heerenveen: Mulder; Marzo, Otigba, Van Aken, Bijker; Van den Boomen, Van den Berg, Thorsby; Zeneli, Te Vrede, Larsson.

Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Serero, Klaassen, Gudelj; Schöne, Milik, Younes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen