Trefzekere Anita helpt Newcastle aan punt tegen City

Trefzekere Anita helpt Newcastle aan punt tegen City

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 april 2016 – Vurnon Anita heeft zijn werkgever Newcastle United dinsdagavond een zeer goede dienst bewezen. De rechtsback hielp zijn ploeg vanavond tegen Manchester City aan een punt, door in de eerste helft met een fraaie goal de 1-1 op de borden te zetten. Die score bleek uiteindelijk ook de eindstand, waardoor The Magpies vier punten hebben gepakt in de laatste twee duels. 

Man City kwam nog wel op voorsprong in de uitwedstrijd, omdat Sergio Agüero na veertien minuten raak kopte uit een vrije trap. De Argentijn deed dat in buitenspelpositie, waardoor de treffer eigenlijk niet had mogen tellen. Het was voor de Argentijn overigens zijn honderdste Premier League-treffer.

Een kwartier na de 0-1 bracht Vurnon Anita, die Daryl Janmaat verving, de stand weer in evenwicht. De oud-Ajacied schoof na een prima beweging de bal beheerst in de lange hoek langs Joe Hart: 1-1. In de absolute slotfase liet invaller Georginio Wijnaldum overigens nog een grote kans liggen, door oog in oog met Hart tegen de doelman aan te schieten.

Voor Newcastle is de remise een opsteker in de strijd tegen degradatie, terwijl Man City nalaat om afstand te nemen van nummer vier Arsenal. 

gerelateerd