"Doordeweekse speelronde voor bekerfinale is schandalig"

19 april 2016, 13:46

Morgenavond (woensdag) ontvangt FC Utrecht degradatiekandidaat De Graafschap in speelronde 32 van de Eredivisie. Vier dagen later staat de bekerfinale op het programma, tegen Feyenoord. In voorgaande jaren kon de bekerfinalist zich doordeweeks nog volledig richten op de finale. Mark van der Maarel is het dan ook niet eens met het inlasten van een doordeweekse Eredivisie-speelronde.

"Ik vind het echt schandalig. Waar slaat het op om dit zo te programmeren? Wie heeft dit nou weer bedacht?", uit de Utrecht-verdediger zijn frustraties tegenover Metro. Door de midweekse ronde zal Utrecht vooral bezig zijn met herstellen en is er minder tijd om de spelers op tactisch en mentaal vlak voor te bereiden op zondag. "Voor ons is het de wedstrijd van het jaar en uitgerekend voor de bekerfinale plannen ze een midweeks programma. Ongelooflijk."

Van der Maarels teamgenoten zijn het niet allemaal met hem eens. "Ik vind het niet eens zo heel erg om nog doordeweeks te spelen", aldus Timo Letschert. "We hebben zo'n geweldige kater van de wedstrijd tegen Ajax en we mogen niet met dat gevoel naar de bekerfinale. Nu duurt onze kater maar een drie dagen, omdat we snel weer moeten spelen. Anders zou die kater misschien wel een week duren." Daarbij sluit Willem Janssen zich aan. "Misschien is het nu juist wel lekker om van het rotgevoel af te komen."

Volgens Gijs de Jong, directeur operationele zaken bij de KNVB, kwam het initiatief voor de doordeweekse speelronde in aanloop naar de bekerfinale van de clubs zelf. "We hadden deze wedstrijden eerder in het seizoen op het programma gezet, ergens in februari of maart, maar we kregen het verzoek van de clubs om ze verder naar achteren te schuiven. De clubs vonden het klimatologisch prettiger om de duels in april plaatst te laten vinden. Koude temperaturen hebben namelijk invloed op de kaartverkoop."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen