Makkelie: "Volgende keer zou ik weer een strafschop geven"

19 april 2016, 07:57   Bijgewerkt: 19 april 2016, 08:55

FC Utrecht leek de volle buit te pakken op bezoek bij Ajax en daarmee PSV in een zetel te helpen op weg naar het landskampioenschap. Een discutabele strafschop bracht daar verandering in (2-2). De dienstdoende scheidsrechter Danny Makkelie denkt dat hij de volgende keer vanuit een vergelijkbare positie weer dezelfde beslissing zou nemen.

"Ik heb de situatie heel vaak teruggezien en geanalyseerd. Snel, langzaam, uit verschillende hoeken. Ik zie Willem Janssen een tackle inzetten en er is zeker contact. Eerlijk gezegd denk ik dat ik 'm de volgende keer wéér zou geven", aldus Makkelie in het Algemeen Dagblad. "Maar het gaat te ver om te zeggen dat het de titelstrijd beslist. Er zijn zoveel wedstrijden in een seizoen, dat hangt niet van één penalty af."

Waar Makkelie in eerste instantie resoluut naar de stip wees, kwam de twijfel enkele seconden later. "Ik schrok wel van de emotionele protesten van de spelers van FC Utrecht. Dacht: 'wow, wat heftig!' En een paar tellen aarzelde ik. Had ik het dan wel goed gezien?" Toen was het kwaad al beslecht en kort daarop zorgde Arek Milik voor de belangrijke gelijkmaker.

Tegen Voetbal International geeft Makkelie aan woensdag 'gewoon' aan de aftrap te verschijnen bij Heracles Almelo - Feyenoord, de wedstrijd waar hij al voor ingepland stond. "Die fluit ik ook gewoon met het volste vertrouwen. Nee, ik heb daar geen specifiek contact over gehad met de KNVB. Dat ik deze wedstrijd mag doen, geeft aan dat ze me steunen in mijn beslissing."

Makkelie schrok wel van de reacties die er na de wedstrijd volgden. "Zoals nu heb ik het nog nooit meegemaakt. Alles ligt tegen het einde van de competitie met zo'n spannende titelrace onder een vergrootglas. De reacties zijn heftig." De arbiter zag zelfs een foto van zichzelf in Ajax-pyjama voorbijkomen. "Maar ik kan je verklappen dat ik die niet heb en als ik de supportersgroepen mag geloven, slaap ik ook al in een Feyenoord- en een PSV-pyjama."

Overigens liet een woordvoerder van de KNVB aan De Telegraaf weten achter Makkelie te staan. "Vanaf zijn positie op het veld zag hij een penalty en dat vinden we zeker te verdedigen. Makkelie kon vanaf daar niet zien wat we in de herhalingen vanuit verschillende cameraposities allemaal hebben gezien. En dan alsnog kun je erover discussiëren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen