Van Hanegem: "KNVB moet die man voorlopig schorsen"

18 april 2016, 10:31

Willem van Hanegem maakt daags na de dubieuze penalty in de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht (2-2) de grond gelijk met scheidsrechter Danny Makkelie. De dienstdoende arbiter gaf de Amsterdammers een late strafschop na een sliding van Willem Janssen bij Arek Milik, maar er was maar weinig aan de hand. "Ik ben na die onnozele strafschop voor Ajax maar even de tuin ingelopen. Zo kwaad was ik", zegt Van Hanegem, wiens teksten zondagavond al deels naar buiten kwamen.

"Ik kan me heel goed indenken hoe die spelers van FC Utrecht zich voelden, en die van PSV. Want dit kan een heel cruciaal moment voor het kampioenschap zijn geweest. Het is niet te geloven! Iedereen kan een foutje maken, maar dit was zo overduidelijk geen strafschop. Daar had je echt geen elektronische hulpmiddelen voor nodig om dat te zien", stelt Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad.

Het Feyenoord-icoon beticht Makkelie van partijdigheid. "Ik dacht het in de eerste helft al: FC Utrecht kan deze wedstrijd nooit winnen. Je zag meneer Makkelie het langzaam opbouwen. Hij begon ermee om Ajax kleine voordeeltjes te geven. Dat was heel irritant. Ik weet zeker dat de KNVB vindt dat er niets aan de hand is. Maar ze zouden zo flink moeten zijn om die man voorlopig te schorsen. Ik zou zeggen: inleveren maar die fluit, chef. Zo'n gozer kan je toch ook niet namens Nederland naar het buitenland sturen?", vraagt Van Hanegem zich af.

Daar laat de columnist het nog niet bij. "Veel scheidsrechters vinden het blijkbaar prachtig om de grote clubs een handje te helpen. Ik heb in de eerste helft van de competitie Feyenoord ook een paar penalty's zien krijgt, die onterecht waren. Je zou toevallig maar bij de tegenstander spelen, ben je lekker mee. Maar dat allemaal was niet te vergelijken met dit cadeautje voor Ajax. Ze doen het bij die club ook slim. Je ziet daar aan de muur in de gang foto's van oud-scheidsrechters. Misschien hoopt zo'n Makkelie dat hij daar straks ook komt te hangen. Dat zit er nu natuurlijk dik in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen