Blamage BMG, Lyon speelt gelijk, eerste zege Gent

15 april 2016, 22:46

Borussia Mönchengladbach heeft in de strijd om plaatsing voor de Champions League duur puntenverlies geleden. Zonder Roel Brouwers in de selectie werd vrijdag verloren bij hekkensluiter Hannover 96, door tegengoals van Waldemar Anton en Artur Sobiech in de tweede helft.

Mönchengladbach blijft door het verlies de nummer vijf van de Bundesliga, Het heeft 45 punten, drie minder dan nummer vier Bayer Leverkusen. Dat team komt later dit weekend bovendien nog in actie. De top-vier van Duitsland plaatst zich voor de Champions League, de nummer vijf moet genoegen nemen met Europa League-voetbal. Schalke 04 en FSV Mainz 05 hebben net als Mönchengladbach 45 punten, maar speelden een wedstrijd minder.

Lyon-tiental slaat aanval Nice af

In Frankrijk hielden Olympique Lyon en OGC Nice, twee ploegen die achter kampioen Paris Saint-Germain strijden om de tweede plaats, elkaar in Lyon op 1-1. Valere Germain bracht Nice in de zeventiende minuut op 0-1 op het Parc Olympique Lyonnais, Alexandre Lacazette herstelde acht minuten voor tijd het evenwicht. Lyon-speler Maxwell Cornet werd al in de 25ste minuut met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

Lyon staat met 56 punten tweede in de Ligue 1, met een voorsprong van twee punten op nummer vier Nice. Nummer drie AS Monaco, dat 55 punten heeft, speelt later dit weekeinde nog. De nummer twee gaat samen met Paris SG het hoofdtoernooi van de Champions League in, de nummer drie speelt voorronde, terwijl de nummer vier het met een Europa League-ticket moet doen.

Gent boekt eerste zege in Play-Off 1

Na een gelijkspel en een nederlaag boekte KAA Gent haar eerste overwinning in Play-Off I van de Belgische Pro League. De titelverdediger won op eigen veld met 2-0 van KV Oostende. Thomas Matton en Moses Simon waren verantwoordelijk voor de treffers. Gent heeft nu 34 punten en deelt daarmee samen met Anderlecht de tweede plek, op vier punten van koploper Club Brugge. Anderlecht en Club Brugge treffen elkaar zondag in Brussel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen