Galaxy-coach springt na 'hysterie' in bres voor De Jong

15 april 2016, 09:38

De snoeiharde charge van Nigel de Jong op Portland Timbers-speler Darlington Nagbe deed veel stof opwaaien in de Verenigde Staten. De enkel van het slachtoffer klapte vol dubbel en er moest zelfs een rolstoel aan te pas komen om Nagbe van het veld te dragen. Bruce Arena, coach van Los Angeles Galaxy, vindt alle ophef overdreven.

"Wat een hysterie", zegt Arena op de clubwebsite. "Ik denk dat Nigel moet begrijpen dat hij een reputatie heeft die tegen hem pleit. Als een andere speler die tackle gemaakt had, dan was er niet zo veel commotie geweest. De pers en anderen hebben gefaald met hun berichtgeving. Natuurlijk wilden we niet dat Nagbe geblesseerd zou raken, maar het was een kwestie van slechte timing. Het was niet buitensporig", aldus de LA Galaxy-coach, die stelt dat Nagbe voor de wedstrijd al last van zijn enkel had.

Arena beschermt De Jong. "Wat ik van hem weet na een korte periode, is dat hij een geweldige speler en persoon is. Hij wilde de speler niet pijn doen, geloof mij nou maar. Zijn timing was alleen slecht", herhaalt de coach. "De hysterie komt ook door de social media en de mensen rond de MLS."

De actie van De Jong:

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen