Gameiro schoot Sevilla geblesseerd naar laatste vier

15 april 2016, 08:18

Sevilla blijft kans maken op een loepzuivere hattrick aan Europa League-titels. De 'cupfighters' uit Andalusië gingen donderdagavond met 1-2 onderuit tegen Athletic Bilbao, maar sleepten in de strafschoppenreeks een ticket voor de halve finale uit het vuur. Kevin Gameiro schoot de beslissende penalty binnen en deed dat met een blessure.

Gameiro raakte in de laatste minuut van de verlenging van het Spaanse onderonsje geblesseerd, maar nam desondanks de vijfde penalty in de bloedstollende reeks. In 2014 gebeurde hetzelfde al, toen de spits met een knieblessure de beslissende strafschop nam in de Europa League-finale. Coach Unai Emery vindt het mooi. "De medici zeiden dat hij de penalty niet kon nemen, maar ik heb hem gesproken en hij zei dat hij hem zou maken. We wisten al dat hij een keer een penalty benut had terwijl hij geblesseerd was, dus lieten we hem gewoon een strafschop nemen."

Met Sevilla presteert Emery de laatste jaren dus formidabel in Europa. "Er heerst veel vreugde. We hebben de halve finale voor de derde keer op rij gehaald en dat is allesbehalve eenvoudig. Toch verdient ook Bilbao complimenten voor een geweldige wedstrijd. Toch zie je dat Sevilla nooit opgeeft", besluit de succescoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen