Europa League: Klopp ten koste van oude liefde verder?

Ger
14 april 2016, 16:12

In de Europa League zullen de meeste ogen opnieuw gericht zijn op de ontmoeting van coach Jürgen Klopp met zijn vorige werkgever Borussia Dortmund. De Duitser hield vorige week met zijn huidige club Liverpool een 1-1 gelijkspel over aan de eerste wedstrijd in de kwartfinales. Verzekeren The Reds zich op het eigen Anfield Road van een plek bij de laatste vier?

De 48-jarige Klopp, die Liverpool na een moeizame start alsnog aan de praat heeft gekregen, hoopt dat de magische sfeer op Anfield het verschil kan maken. "Dat is een groot voordeel. We hebben al heerlijke avondjes meegemaakt hier, bijvoorbeeld tegen Manchester United. Aan ons de taak om de sfeer om te zetten in goede prestaties." Klopp kan Liverpool voor het eerst in zes jaar weer naar een Europese halve finale loodsen. Rafael Benitez ging hem voor in 2010 in de Europa League, toen Atlético Madrid uiteindelijk te sterk was.

Thomas Tuchel, de opvolger van Klopp bij Dortmund, gaf in aanloop naar het duel op Anfield onomwonden toe zijn ogen uit te kijken. "Ik vind het echt prachtig om hier te zijn. Ik voel me als een klein kind. Het team is er echter zeer rustig onder. Iedereen kent de Kop", zei de trainer over de fanatieke aanhang van Liverpool. Tuchel schat de kansen op het bereiken van de halve finales op fifty-fifty. Dortmund bleef afgelopen weekend in de Bundesliga op een remise steken. De derby tegen Schalke 04 eindigde in 2-2.

Titelverdediger Sevilla en Shaktar Donetsk beschikken van de kwartfinalisten in de Europa League over de beste papieren om verder te gaan. Beide clubs wonnen een week eerder op vreemde bodem met 1-2. Sevilla deed dat in een Spaans onderonsje met Athletic de Bilbao, terwijl Shaktar met dezelfde cijfers zegevierde bij Sporting Braga. In de laatste kwartfinale mag Villarreal hopen op een verlenging van het verblijf op de Europese voetbalvelden. De thuiswedstrijd tegen Sparta Praag leverde een 2-1 zege op.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen