Van Gaal blij: "FA Cup zeer belangrijk voor de club"

13 april 2016, 23:04

Manchester United ging woensdagavond ten koste van West Ham United (1-2 winst) door naar de halve finale van de FA Cup. Daardoor mag de Engelse topclub blijven hopen op een hoofdprijs. Door de uitschakeling in de Engelse titelrace en de Europese toernooien is het prestigieuze bekertoernooi heel belangrijk geworden, weet ook manager Louis van Gaal.

"Voor mij zelf is het niet heel belangrijk, maar voor de club, de spelers en het team absoluut wel. Ik heb gezegd dat ik een prijs wilde pakken en ik ben zeer blij dat we deze belangrijke stap gezet hebben", sprak Van Gaal na de zege bij West Ham tegen de BBC.

Marcus Rashford en Marouane Fellaini scoorden voor Man United. Vooral de treffer van Rashford was schitterend. "Dat was nog veel moeilijker dan het er uitzag", stelt Van Gaal, die David de Gea weer zag schitteren in het doel. "We hebben hem gehouden en dat komt omdat hij een van de beste keepers ter wereld is. Ik ben dolblij met hem."

"We hebben het in defensief opzicht uitstekend gedaan", sprak Van Gaal verder. "We gaven weinig weg. We hadden het al wel eerder kunnen afmaken", blijft de Nederlander toch nog kritisch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen