Definitief: Benzema ziet EK-deelname in rook opgaan

13 april 2016, 17:55   Bijgewerkt: 13 april 2016, 18:02

Wat al aardig in de lijn der verwachting lag, is nu definitief geworden: Karim Benzema zal niet opdraven op het EK 2016. De Franse spits van Real Madrid heeft zelf bevestigd dat hij niet geselecteerd zal worden voor het continentale toernooi dat in zijn eigen land georganiseerd wordt.

"Een jammerlijk bericht voor mezelf en voor iedereen die me altijd gesteund en ondersteund heeft: ik zal niet geselecteerd worden voor het EK in ons eigen Frankrijk", schrijft Benzema op Twitter. De goaltjesdief van Real Madrid werd vorig jaar genoemd in een afpersingszaak rond collega Mathieu Valbuena, die gechanteerd werd met een seksvideo. Vanwege zijn betrokkenheid in deze zaak wordt Benzema buiten de selectie van Les Bleus gehouden. De international ontkende wel steeds dat hij een kwalijke rol gespeeld heeft in het proces.

Benzema kwam tot dusver tot 81 interlands voor Frankrijk, dat op het EK in eigen land in de poulefase ingedeeld zit bij Roemenië, Albanië en Zwitserland. In zijn optredens voor de nationale ploeg maakte Benzema in totaal 27 doelpunten. In de Primera División loopt hij dit seizoen 21 uit 22 voor Real Madrid.

Bij Frankrijk vechten Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Anthony Martial, André-Pierre Gignac en Kingsley Coman vermoedelijk op het EK om een plaats in de voorhoede.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen