De Leeuw besluit toch te vertrekken bij FC Groningen

12 april 2016, 14:55

Michael de Leeuw vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij bij FC Groningen. Hij heeft de clubleiding laten weten op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. In de winterstop stond hij ook al open voor een vertrek, maar er kwam geen club voorbij die aan de wensen van zowel Groningen als De Leeuw voldeed.

Directeur Hans Nijland maakte het vertrek bekend via de eigen website: "Na lang wikken en wegen heeft hij de clubleiding laten weten dat hij niet ingaat op de contractaanbieding, die wij hem hebben gedaan. Hij kiest voor een nieuw avontuur bij een andere club in een andere omgeving. Wij respecteren zijn keuze en danken De Leeuw vanaf deze plaats alvast voor zijn inzet voor de club in de afgelopen jaren."

Nijland had lovende woorden over voor De Leeuw. "Met zijn enthousiasme en natuurlijk ook zijn – soms zeer fraaie – goals heeft De Leeuw de sympathie van veel mensen weten te winnen en behoorde hij tot de publiekslievelingen in Euroborg. Uiteraard zullen wij De Leeuw bij de laatste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo, op zondag 8 mei, in het zonnetje zetten in Euroborg en hem voor eigen publiek bedanken voor zijn verdiensten voor de club."

De Leeuw kwam in vier seizoenen bij FC Groningen tot 54 doelpunten in 133 officiële duels. In het seizoen 2014/2015 werd hij clubtopscorer en in de huidige jaargang voert hij de doelpuntenranglijst van Groningen opnieuw aan. De middenvelder annex aanvaller speelde eerder voor onder meer BV Veendam en De Graafschap.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen