RBC mag door 'zakelijk geschil' niet in stadion trainen

12 april 2016, 14:16

RBC Roosendaal, tien jaar geleden nog actief in de Eredivisie maar door een faillissement inmiddels afgegleden naar de amateurs, moet op zoek naar een nieuwe trainingslocatie. De Brabantse club mag zich niet meer in het stadion voorbereiden op wedstrijden.

"Op grond van een zakelijk geschil heeft de eigenaar van het Herstaco Stadion RBC de toegang tot het stadion ontzegd. Er mag van maandag tot en met vrijdag niet meer getraind worden", meldt RBC via de officiële kanalen. Het stadion blijft wel toegankelijk voor wedstrijden.

"Het bestuur van RBC heeft inmiddels al twee keer een voorstel gedaan om tot een finale oplossing van dit probleem te komen", aldus RBC. De club kampt met een huurachterstand. "Er is aangeboden om een substantieel bedrag te betalen en RBC wil een garantiestelling verstrekken ten behoeve van een correcte financiële afwikkeling van het huidige seizoen. De stadioneigenaar heeft het voorstel echter afgewezen. Desondanks blijft RBC streven naar een voor beide partijen acceptabele oplossing."

RBC ging in de zomer van 2011 failliet. Na een doorstart in 2012 speelt de club nu in de vierde klasse bij de amateurs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen